ayat gerak

Aku dye..cinta kami..kisah kami..sayang dye..bila kowg dah masuk blog kami..kowg kena gak follow kami tau!!! ^_^

CoR3t@n Kami...,

ASSALAMMUAILAIKUM....
selamat datang kew ruangan kami..,so..,d sbb kn nei ruangan kami..,suka aty kami ler nak tulis entry pew..,n nak letak pew..,klu rasa x suka..,wat xtau jew eak..,i don't care about that!!!!!!! cbb ruangan nei sentiasa nyer ada pic d setiap warkah..,k ler..,hope ur all enjoy k..dah singgah jgn lupa follow n leave ur comment.,,daaa^_^

Friday, 18 May 2012

1
Komen

Hye semua..~~

Lama nyer aq xsinggah blog nei kan?? lama nyer aq menyepi tanpa berita.., kadang-kadang aq terasa macam nak remove jew blog nei.., yela.., aq sekarang nei busy..,jadual aq pun tengah padat nei.., yela.., udah tahun akhir nei., banyak benda lak aq nak fokus kan.. aduhhh~~ kadang-kadang pening kot aq nak fikir kan nyer.., tambah sekarang nei., ngan posting nyer.., study nyer.. assgmnt lagi.. kadang2 masa untuk aq pun udah xberapa banyak.., 
Haaa.. mybe xlama lagi., aq akan muncul ngan 1 lagi blog.. tapi tu hanye ler blog perniagaan antara aq dengan pakwe aq.., aq harap perusahan kami nei berjaya ler.., nanti bila udah buka.., kome jangan lupa singgah eak.. and kalau berkenan... jgn malu..jangan segan.. keluarkan ler duit yg kowng simpan kat dlm bank tu.. mai bg kat aq.. aq yakin.. kowg akan puas aty 100% tau!! okey ler., nak bersiap2 nei.. nak dating sat.. daaaaaaaaaaa



Ko Gemar LIKE ler.,xGemar leave COMMENT

Thursday, 3 May 2012

0
Komen

Tidak ada yang mustahir bagi Nye



Ketika kita mengeluh : “ Ah, tak mungkin kot... ”. اَللّهُ menjawab : “ Jika AKU menghendaki, cukup Ku berkata “Jadi”, maka jadilah "

Ketika kita mengeluh : “ Beratnya dugaan ni, x sanggup aku ... ”. اَللّه menjawab : “ AKU tidak membebani seseorang, melainkan sesuai kesanggupan ”

Ketika kita mengeluh : “ serabutnyaa ... ”. اَللّهُ menjawab : “ Hanya dengan mengingatku hati akan menjadi tenang ”

Ketika kita mengeluh : “ aku sedihh sangat... ”. اَللّهُ menjawab : “ La Tahzan, Innallaha Ma’ana. Janganlah kamu berduka cita, sesungguhnya Allah bersama dengan kita "


Ko Gemar LIKE ler.,xGemar leave COMMENT

Wednesday, 2 May 2012

0
Komen

Bersua kembali.,


Hye semua.., wahhhh.., lama eak teman xcreate blog nei.., ntah idup atau x blog nei kan..??? hihik.., sowie ler.., xde masa utk lakarkan crte baru.., kadang2 kalau de pun masa nyer.., xtau nak story pew ngan kowg smua.., soo better aq diam jew kan???? uhuhuh.., nei pun aq xtau nak story pew.., so., nei juz mukadimah ler eak.., selamat bersua kembali..., daaaaaaaaaa

Ko Gemar LIKE ler.,xGemar leave COMMENT

Wednesday, 14 March 2012

0
Komen

my bduf...~

Hye kawan-kawan.., wish me bduf..., heheheh.., dah naek 1 tingkat umur aq nei kan?? hihik.., urrm.., xde pew yang menari yang dapat aq share kan dgn kowg semua.., so.., xbnyk ler yang aq coret kan.., aq dah buka adiah yang cyung aq bagi.., so cute ler.., mmg benda tu yang aq ingin kan.., comey gler.., thanx dear.., 
oke ler.., cukup ler.., no idea to share.., kowg pun dah mcm xsudi datang blog aq..,byebye



Ko Gemar LIKE ler.,xGemar leave COMMENT

Thursday, 8 March 2012

0
Komen

Menyepi..~

apew khbq semua..?? lama kan aq menyepi..?? lama dah aq xmemunculkan diri kan? hihihik.., maaf ler semua.., sibuk skit.., bulan lepas aq sibuk ngan posting kan?? pastu aq sakit.., so.,xlarat kot nak menaip., nei pun tengah sakit lagi.., siap ditambah dgn deman n selesema lak tu.., aduhhh ujian betol.., dah ler ditambah ngan exam lak.,!! memang takkkk!!!!!! nei pun aq xtau nak tulis pew.., and xtau nak share apew ngan kowg.., aduhh.., nei pun aq masih lemah lagi.., sebab xtertahan dik sakit yang melanda and ditambah ngan pening yang berputar-putar.., aduhhh.., nei pun aq dok tggu bebdk osce siap jwb osce.., bcoz,nak bik hp aq blek.., uurrmmm lemah nyer~~~ nei aq baru jew selesai final exam for y2s3.., aduhhaii..~ tapi jawab soalan cam budak y1 jew.., uurmm.., oke ler., aq out dulu~.., daaaaaaaaaaaa



Ko Gemar LIKE ler.,xGemar leave COMMENT

Tuesday, 28 February 2012

0
Komen

Kiasan Mutiara


One day I will go and Never come back again ...

One day I will sleep and Never wake up again ..
One day my eyes will close Forever ..
One day there will be no more me ..
One day everybody will Forget me ..
One day somebody will miss me ..
No one knows when this day is ..

Maybe today ..
Maybe tomorrow ..
Maybe after A Week ..
Maybe after Month ..
Maybe after a Year..
Maybe after Long Time

So ....
I'm sorry If I made you cry one day ..</3
I'm Sorry If you felt pain because of me </3


Ko Gemar LIKE ler.,xGemar leave COMMENT

Friday, 24 February 2012

0
Komen

Sejenak Lintas

SAYANG, I NAK RABA SAYANG.. SIKIT JE

Jadikan ia pengajaran

Lelaki: I nak raba U sikit je sayang . . .
... ... Wanita 1: Tak nak la . . . Kalau terlanjur macam mana ?
Lelaki: Kita kawen la . . . I jumpa parents U . . .
Wanita 1: Betul ? U nak kawen dengan I ?
Lelaki : Betul sayang . . . Sumpah . . . U diam je k . jangan cakap ape-ape. I pegang sikit-sikit je .

Setahun selepas itu . . .

Wanita 1: Sampai hati U . . . Tipu I . . . Dulu U kata nak kahwin dengan I . Tapi bila U dah dapat . U kawen dengan perempuan lain . . .
Lelaki: I lelaki , U ingat I nak kawen dengan perempuan yang senang-senang boleh dapat ? I nak perempuan yang suci . . . Bukan macam U , yang senang-senang bagi tubuh pada lelaki yang bukan bergelar suami . U ingat I ***** ke nak kawen dengan U ?
Wanita1: Sampai hati U cakap macam tu , dulu . . . Masa U nak . . . Macam-macam janji manis U bagi .Tapi sekarang U salahkan I ?
Lelaki: I lelaki . . . I cuma uji U je mase tu . . . Tapi U bagi . . . I ambil lah . . .
Wanita1: U memang jantan tak guna . . . I menyesal kenal dengan U !
Lelaki: U menyesal ? Tapi I puas . . . Jangan lupa datang kenduri I nanti .
Wanita1: U akan dapat balasannya nanti !
Lelaki tersebut kemudiannya mendapat jodoh wanita yang diimpikannya . . .

MALAM PERTAMA LELAKI DAN WANITA YANG BARU DINIKAHINYA .

Lelaki: Sayang . . . I love U so much . . .
Wanita 2: Me too sayang . . .
Lelaki: I bertuah kawen dengan U .
Wanita 2 : I pun , sayang . . . I ada something nak bagi tahu U ni . . .
Lelaki: Apa dia sayang ?
Wanita 2: Sebenarnya . . . I pernah tidur dengan semua teman lelaki I . . . Untuk suka-suka je . . . Cari kepuasan sebelum kawen . . . Tapi bile nak kawen . . . I cari lelaki baik macam U untuk jadi suami . . . U tak kisahkan ?
Lelaki: What ! ! !

Moral of the story – Allah S.W.T berfirman , “Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.”
(an-Nur’:26)


Ko Gemar LIKE ler.,xGemar leave COMMENT

Thursday, 23 February 2012

0
Komen

Coretan Pengalaman 3

Hye semua., pew khber kowg.?? sihat x kome?? hope sihat ler eak.? oke., macam biasa.,aq akan share kan serba cikit pasal pengalaman aq posting kat klinik desa.., bukan selalu dapat posting kat sne., selalu nyer g hospital jew., oke!
Minggu nei.,aku posting kat 'MERBAU SEMPAK' kat Sungai Buloh.,! CI yang jaga group yang aq join kali nei adalah Puan Suriani.,lecture yang mengajar aq 'Comunity Health Science'.., minggu nei aku xbersama dgn group aq.., aq menumpang group 8., alhamdullilah.., mereka jenis open., n good lucky.., best dapat kerja dgn mereka., happy n ceria siott!!.,kami bertolak dr cova pukul 6.45am..p2 ambik lak budak bintang., so,sampai kat KD pukul 7.25am..,kami akan masuk KD pd pkul 7.30am sampai ler 2.30pm..,oke.., jom terjah  pengalaman aq k.??

20/2/2012
Hari nei 1st time aq kat KD Merbau Sempak..,hari nei adalah hari ''IBU MENGANDUNG'..,alhamdullilah.., JM n SN dekat c2 baik-baik and suppoting gler.,!! best sangat ler dapat berkeje dgn mrke.., miss biasa ler kan?? time keje., serious ler dye.., tapi bila keje xde.., boleh ler kami joke-joke dgn dye..,miss bahagi-bahagi kan tugas setiap orang.,aq di tugaskan mengambil tekanan darah patient.., ffuuhhh!! mmg xmenang tangan ler aq b'kerja.., maklum ler.., pagi tu jew.., patient 43 org.,nei adalah paling sikit., bah kata miss.., sbb., sepatutnyer.., patient kami melebihi 200 org patient.., fuuuhh!! caye ler!! patient xramai sbb pagi tu ujan., so.,patient kurang ler..,

21/2/2012
Hari nei dah ary kedua.., so., seperti semalam gak., miss akan bahagi kan tugas setiap sowg.., ary nei adalah ''CHILD HEALTH CLINIC''.., alhamdullilah.., walaupun ramai patient yang kami kne handle., alhamdullilah.,kami boleh selesaikan dgn baik..,walaupun agak kelam kabut sikit.., aq ditugaskan di bahagia kaunter..,untuk mengira usia kanak-kanak terbabit ataupun mengecop kad kanak-kanak terbabit..patient yang datang hari nei seramai 109 orang.., fuhh!! dalam kesibukan tersebut.., banyak juga patient yang kami handle.., hihik.., baguss..,baguss..,!!

22/2/2012
Hari nei adalah hari ketiga kami di sini.,alhamdullilah..,semua nyer baik-baik jew.,hari nei adalah ''BOOKING OF ANTENATAL''.., pagi jew., kami telah menerima 67 org patient.., letih tu mmg ler.., tapi best.., aq di tugaskan untuk mengira gestation and m'gecop buku.., selain itu.,aq de buat gak utk new kes.., ngan m'gambil history dye.., dr family history hingga ler personal history.., petang nyer lak adalah ''child and post natal '' untuk buat pemeriksaan dgn doktor/MO..., shift ptg nyer aq kne handle ibi-ibu post natal dgn mengambil berat ibu,test air kencing,check BP n ask the cond.mother.., 1 pengalaman yg menarik..,^_^

23/2/2012
Hari nei adalah last day posting dekat Merbau Sempak NEI.., aduhhh!! cedih nyer nak tinggal kan suasana team work yang bagus and oke nei.., mmg best gler ler gua kata.,!! susah nak dapat pengalaman sebagus nei.alhamdullilah.., semua nyer berjalan baik.,hari nei adalah ''hari family planning''.,so.,patient xde ler bp ramai.., hanye 13 org jew.., ary nei kami adakan home visit.., hanye 2 buah rumah jew kami pegi.., tapi hanye sebuah rumah jew yang ada orang.., lagi sebuah.,orang nyer blek kampung.Disebabkan hari nei xde patient., so.,pukul 1pm dah blek dah.,ary nei kami berpeluang tangkap gambar dgn JM kat KD Merbau Sempak tu.,







oke ler.., sampai cne jew ler., esok macam biasa ler kami.., kne dok kat kolej dr pukul 8.30 hingga ler 5pm.,
okew.., daaaaaa.., night..!!



Ko Gemar LIKE ler.,xGemar leave COMMENT

Saturday, 18 February 2012

0
Komen

~Muhibbah Night~

Pew khaber kowg?? hahhh.., cam yang aq janji kan.., so.,ary nei aq nak masuk kan ler pic yg sempat aq snap sempena muhibbah night.., walaupun xberapa bnyk.,tapi boleh la.., utk di buat kenangan.., okew., ''muhibbah night nei di adakan utk merapatkan hubungan antara lecture and student.., selain itu, adalah untuk mengukir bakat pelajar yang terpedam..,selain,mengalakkan pereratan 1 pertalian tanpa kira bangsa and agama.., kowg tgok sendri ler eak pic yg aq rakam kan nei.., then.,nilai kan ler sendri., okew?? daaaa..,night.,























Ko Gemar LIKE ler.,xGemar leave COMMENT